Ünnepek-rendezvények

Ünnepek-rendezvények

Kollégiumunkban hagyománya van a különféle ünnepek és megemlékezések megtartásának, amit szintén a Diákönkormányzattal együtt szervezünk.

Szeptemberben játékos versenyeket szervezünk a Siketek világnapja alkalmából.

Siketek világnapja

Októberben tréfás Hallowen-napi rendezvényen játszhatnak, táncolhatnak növendékeink. 9. osztályos tanulóink szervezésében megemlékezünk az 1956-os forradalom eseményeiről.

Halloween

Novemberben már készülődünk a Mikulásra és a Karácsonyra – feldíszítjük az osztályokat és a folyosókat.

Decemberben a Mikulásvárás kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas időszak. A Luca-napi vásáron az osztályok a saját kezűleg készített tárgyakat árusítják: karácsonyi díszeket, édességeket, bőrtárgyakat, ékszereket. Karácsonykor együtt ünnepel iskolánk apraja-nagyja az iskolában felállított óriási fenyő körül. Természetesen ajándékokkal is kedveskedünk tanítványainknak.

Mikulás Kupa
Mikulás

Januárban több versenyt is rendezünk diákjainknak: műveltségi versenyeket kicsiknek, nagyoknak és szakiskolásoknak és játékos versenyeket: labdajátékokat, biliárdversenyt, sorversenyeket.

Márciusban szép és megható ünnepséggel emlékezünk az 1848-as forradalomra és szabadságharcra.

Nemzeti Ünnep

Májusba tartjuk a családi napot, ami a gyerekek és a szülők számára egyaránt nagyon népszerű rendezvény. Ezen a napon a szülők megnézhetik gyermekeiket tanulás közben az első három órában, utána a gyerekek környezetvédelemmel foglalkoznak, míg a szülőket különféle előadások várják: továbbtanulásról, drogproblémáról, egészséges életmódról. Utána a tornateremben játékos versenyek várják a gyerekeket és a felnőtteket.

Családi nap
Kétévente májusban szervezünk erdei iskolát tanítványainknak az ország különböző városaiban: jártunk már Orfűn, Aggteleken, Tokajban, Bogácson, a Balatonfüreden, Sárospatakon, Csemőn, Szántódon Cserkeszőlő. Minden második évben egynapos tanulmányi kirándulást szervezünk osztályszinten. Gyereknapi rendezvényeinken versenyeket, filmvetítéseket, kirándulásokat szervezünk diákjainknak.

Gyereknap

Júniusban a tanév utolsó napján tartjuk az évzárót és a ballagást. A gyerekek több műsorszámmal készülnek erre a szép ünnepélyre. A tanév végén kiállításokat rendezünk diákjaink szakköri foglalkozásokon készült alkotásaiból.

Ballagás

Júliusban és augusztusban különféle táborokat szervezünk tanítványainknak: helyi szervezésű sport és kézműves táborokat, sakk-fotó és hittantábort.

A tanév folyamán találkozókat és tapasztalatcserét szervezünk volt tanítványainkkal, hogy mesélhessenek tanulmányaikról, munkájukról fiatalabb társaiknak.