Terveink

Befejeződött az óvoda tetőterének a beépítése. Ezzel az építkezéssel növelni tudtuk a tantermek számát. A kialakított helyiségekben kézműves szaktantermek lesznek. Egyre több cochleáris inplantációt végeznek hallássérült fiatalokon.Ez egy olyan műtét, amikor elektródákat ültetnek be a belső fülbe.Ezeknek az elektródáknak a segítségével kap ingert a hallóideg, és ezáltal vált ki a hallókéregben hallásélményt.
A műtét után speciális beszédterápiás foglalkozásokra van szükség, amelyet iskolánkban szeretnénk kidolgozni és megkezdeni. Iskolánk részt vett az Access Projectben, melynek célja a hallássérült fiatalok minél magasabb szintű informatikai képzése. A továbbiakban ipari vállalatokkal keressük a kapcsolatot, hogy végzett tanulóink munkábahelyezését segíthessük.
Az Access Project programjában kapott ismereteinket és tapasztalatainkat a későbbiekben a környező országok számára is hozzáférhetővé szeretnénk tenni. Ennek fő területe a szakmai segítségnyújtás a hallássérült fiatalok informatikai tanításához.