Terveink

Ismét építkezés folyik iskolánk tetőterében. A szakiskolai tagozat beindulása miatt szükségünk van új osztálytermekre. A tetőtérben különféle kézműves műhelyek kapnak tágas helyiségeket.

Iskolánkban – az Európai Unió előírásának megfelelően – liftet építtetünk a földszint és a tetőtér között. Így akadálymentes lesz épületünk, kerekes székkel is lehet az emeletek között közlekedni.

Szeretnénk bővíteni tevékenységünket a korai gondozás terén. A hallássérülés felfedezésének pillanatától tanácsokkal, gyakorlatokkal segítjük a szülőket abban, hogy szakszerűen és hatékonyan tudjanak foglalkozni hallássérült gyermekükkel.

A közeljövőben szeretnénk tovább bővíteni tevékenységünket – ha igény van rá – a halló társak között tanuló hallássérült diákok tanulási problémáinak megoldásában.

A Számítógép-kezelő/-használó/ és a Bőrtárgykészítő szakmák mellett szeretnénk új szakmák oktatását elindítani. Ezzel növelnénk azon hallássérült fiatalok számát, akik szakmát tanulnak, esetleg több szakmával rendelkeznek.

Iskolánk részt vett az Access Projectben, melynek célja a hallássérült fiatalok minél magasabb szintű informatikai képzése.
A továbbiakban ipari vállalatokkal keressük a kapcsolatot, hogy végzett tanulóink munkába-helyezését segíthessük.

Végzett tanulóink munkába állását, illetve munkahelyük megtartását szeretnénk segíteni azzal, hogy egy kollégánk speciális feladatául kapta volt hallássérült tanítványaink segítését a munkaerőpiacon.