Aktuális kerti munkák

A keddi kertnap délelőtti programjaként a siket előkészítő osztályok és az 1-2. osztályos gyerekek megismerkedtek több zöldségfélével, majd felszedtünk velük egy adag burgonyát. A kincskereséshez hasonló „krumpliszüret” eredményeként talált burgonyából pogácsa készült. A sütnivaló előkészítését a gyerekek végezték, majd az elkészült pogácsa sorsát is gyorsan elrendezték. A sikeres program lebonyolításáért Zsuzsa, Judit és Erika néninek jár a köszönet.

A délutáni kerti program ragyogó őszi napsütésben zajlott.  A nagyok folytatták a délelőtti krumpliszüretet, leszedték a többi beérett termést, befejezték a magas- és a szabadföldi ágyások előkészítését (kapálás, ásás, gereblyézés), majd a tél alá fűszernövényeket ültettek és hagymát duggattak.

A jó kis fárasztó kert munka eredményeként  sokkal használhatóbb és rendezetteb lett a tankert, de még a hideg és csapadékos idő beállta előtt rendbe kell rakni a komposztálókat. Új rekeszek építésével külön kell kezelni az friss (még zöld, aprításra, válogatásra váró), a komposztálódó (lezárt komposztládában érő) és a kerti hulladéknak (beteg növények, gyomok) minősülő növényi részeket. Szükség lenne egy érett marhatrágyával történő talajjavításra is, de a talaj annyira elfertőződött, hogy először a gyomnövényeket kell gyéríteni.