Óvoda

Óvodánk az intézményen belül, külön szárnyban működik, kertvárosi környezetben. A csoportszobáink kényelmesek, fejlesztő eszközökkel és könyvekkel, játékokkal jól felszereltek. Az óvoda saját udvarral és Európai Uniós előírásoknak megfelelő játszótérrel rendelkezik.

Az óvodánknak két fő profilja a hallássérült valamint az autizmusban érintett gyerekek nevelése és oktatása.

A hallássérült gyerekek a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Hallásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Oktató és Gondozó Tagintézménye, az autista gyerekek Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Gyógypedagógiai Szolgáltató Központ szakvéleménye és javaslata alapján kerülhetnek be az óvodai csoportjainkba.

A hallássérült és autizmusban érintett gyerekek külön óvodai csoportokba vannak beosztva. Ha egy gyerek mindkét sérüléssel rendelkezik, akkor a számára legjobb megoldást választják ki óvodapedagógusaink a szülőkkel szorosan együttműködve. Életkor szempontjából csoportjaink vegyesek.

A hallássérült gyerekeket a Hallássérült Óvoda Maci csoportjának szurdopedagógus csoportvezetője várja. Munkáját jelnyelvet ismerő asszisztensek és dajkák segítik.

Az autizmusban érintett gyerekeket az Autista Óvoda Katica csoportjának autizmus spektrumzavar szakiránnyal rendelkező gyógypedagógusa várja. A csoport munkáját asszisztens és dajka is segíti.

A felvételi tájékoztató szóra kattintva tovább juthat felvételi eljárásunk részletes leírásához.