Körte lekvár készítés

Egy kis őszi finomság üvegbe zárva!

Nem is olyan nehéz! Gyere, próbáljuk együtt!

Sok gyerek már nem is tudja, hogyan készül a finom lekvár.

Ezért arra gondoltunk, hogy idén ősszel közösen fogunk befőzni.

Szerencsére volt hozzá gyümölcs bőven.

Szerettük volna, hogy tanulóink személyesen tapasztalják meg, hogy FŐZNI JÓ, főleg HA EGYÜTT CSINÁLJUK!

Mindenki kivette a részét a munkából. Nagy volt a sürgés-forgás a tanteremben és a tankonyhán is.

Fiúk és lányok dolgoztak együtt.

Tényleg nagyon ügyesek voltak!

Mosták a gyümölcsöt és az üvegeket, kupakokat.

Daraboltak, összeöntötték a hozzávalókat, mérlegen mértek, számoltak, gondolkodtak, öntöttek, kevertek, szitáltak, turmixoltak, és a végére már csak azt vették észre…hogy elkészült a finom lekvár.

Óvatosan üvegekbe töltöttük. Jól lezártuk.

 A gyerekek még a címkéket is maguk készítették.

Gyönyörű lett. De jó lesz majd télen, ha eszünk a lekvárból!

Na jó…ami igaz, az igaz, kóstolgattunk is.

Először igazi körte levet, nagyon finom volt!!!

Azután a lekvárból is jutott egy kis maradék…hogy milyen az íze? Szeretnéd te is megkóstolni?

Nemsokára lesz rá alkalom! Várjuk együtt a telet!

A körtékből nem dobtunk ki semmit. Amit nem tettünk a lekvárba, azokat az ép részeket is felhasználtuk…

Hogy mire? Ez még legyen titok!